Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére annak érdekében, hogy a legjobb élményt nyújtsuk.  

ProfileÉpület tűzjelző rendszerét a 9/2008 ÖTM rendeletben előírtak szerint kell megtervezni és kivitelezni. Egy épület tűzvédelmét, mikroprocesszor vezérelt, egy több hurokkal rendelkező tűzjelző központtal lehet megoldani. A rendszer minden eleme feleljen meg a legmagasabb biztonságtechnikai követelményeknek és rendelkezzen az illetékes magyar hatóság tűzvédelmi megfelelőségi tanúsítványával.
 

Megkülönböztetünk hagyományos és intelligens tűzjelző rendszereket.

HAGYOMÁNYOS TŰZJELZŐRENDSZEREK
Hagyományos tűzjelző rendszerek általában 2-4-6-8 hurokkal rendelkeznek, melyekre típustól függően 25-30 érzékelőt lehet felfűzni hurkokként. A hurkon lévő eszközök pontos helyéről riasztás esetén nincs információnk és egy hiba esetén akár több érzékelő is kieshet a rendszerből, így védelem nélkül maradhat több védendő helyiség is.

INTELLIGENS TŰZJELZŐRENDSZEREK
Az intelligens rendszer visszatérő címezhető hurkokkal rendelkezik, analóg címezhető optikai füstérzékelőkkel. Címezhető volta miatt egyenként behatárolhatóak az automataérzékelők, valamint a kézi jelzésadók. Az analóg (folyamatos állapot közvetítés a központ felé) érzékelői miatt a rendszer képes a koszolódások folyamatos észlelésére a karbantartás szükséges előre jelzésére, téves riasztások kiszűrésére igény szerint. A hurkok visszatérő jellegűek, szakadás esetén 100 %-n működőképesek, hisz két oldalról tápláltak.

A tűzjelző központ minden információ feldolgozó helye, ahova az érzékelők, a jelzőhurkok 2 eres, árnyékolt vezetéken keresztül csatlakoznak. A jelzéseket a központban feldolgozzák, értékelik, majd hozzájuk rendelik a megfelelő kimenő jeleket, hogy a tűzvédelmi vezérléseket aktivizálhassák. Helyi hang és fényjelzést adjanak riasztás és hiba esetén.

Riasztás esetén az épületben 65 dB hangerőt kell biztosítani a hagyományos hangjelzőkkel.

A tűzjelző központ legalább 24 órás szünetmentes üzemre kell, hogy képes legyen áramkimaradás esetén.

A tűzjelző rendszer hatásos működése érdekében a rendszer karbantartását az előírt időközönként el kell végezni, különben csökken a jelzésbiztonság, esetleg megnő a téves jelzések száma.

AKTUÁLIS HÍREK

LEGÚJABB NAPELEMES MUNKÁNK
Profile

A telepítésre került 78 db napelem, melynek teljesítménye 18 KVA, várható éves termelése 20.500 kWh és az iskola 10 hónapos energiaellátását biztosítja.

Bővebben >